Στα οχήματα υπάρχει φυσιολογική ετήσια απώλεια ψυκτικού μέσου που μπορεί να φτάνει και την τάξη του 10%. Με την έγκαιρη και σωστή συντήρηση του κλιματιστικού σας βελτιστοποιείται η απόδοσή του. Ακόμη απολαμβάνετε καθαρότερο και υγιεινότερο αέρα αφού στη συντήρηση εκτελείται καθαρισμός των βακτηριδίων με την απολύμανση, και με την έγκαιρη αντικατάσταση του φίλτρου γύρης εξασφαλίζεται ότι δεν αναπτύσσονται σε αυτό εστίες ανάπτυξης μικροοργανισμών, βακτηριδίων και μυκητών. Παράλληλα θα γλυτώσετε χρόνο και χρήματα αφού προλαμβάνονται φθορές που μπορούν να οδηγήσουν σε υποχρεωτική αντικατάσταση μερών όταν η φθορά τους αυξηθεί πολύ.

Στην ILEP- CryoTech ειδικευόμαστε στην συντήρηση κλιματιστικών

  • ΙΧ εργοστασιακών και after market
  • Φορτηγών
  • Οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, μίνι βαν και πούλμαν
  • Μηχανημάτων έργου στο χώρο του πελάτη

 

Αλλά και ψυκτικών μηχανημάτων οχημάτων μεταφοράς ευπαθών προϊόντων

  • Ψυκτικών μηχανημάτων συντήρησης
  • Ψυκτικών μηχανημάτων κατάψυξης

 

Διαδικασίες που ακολουθούνται κατά τη συντήρηση κλιματιστικών και ψυκτικών μηχανημάτων:

Στην ILEP- CryoTech ακολουθούνται πιστοποιημένες διαδικασίες για την αξιόπιστη συντήρηση κλιματιστικών και ψυκτικών μηχανημάτων. Διατηρούμε ιστορικό των εργασιών επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη πρόληψη και αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.

Εξασφαλίζουμε τη σωστή πλήρωση με ψυκτικό μέσο (ΦΡΕΟΝ R134a και HFO1234yf για τα οχήματα νέας γενιάς) που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του κλιματισμού. Ελλιπής ποσότητα οδηγεί σε χαμηλή απόδοση, αυξημένη κατανάλωση και πλημμελή λίπανση καθώς το λιπαντικό αναμειγνύεται με το ψυκτικό μέσο. Όταν ο συμπιεστής δεν λιπαίνεται σωστά υπόκειται σε αυξημένη φθορά που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην αντικατάστασή του που είναι ακριβή. Στο σέρβις προστίθεται η κατάλληλη ποσότητα φρέον και λιπαντικού που είναι απαραίτητη για το σύστημα.

Αξιολογούμε τη συνολική κατάσταση της ακεραιότητας του συστήματος μετρώντας την ποσότητα του ψυκτικού μέσου και ελέγχοντας την ποιότητα και κατάσταση του ψυκτέλαιου.

Ελέγχουμε το φίλτρο γύρης για καθαρότητα. Είναι σημαντικό να γίνεται τακτή αλλαγή του επειδή σκόνη, βλαβερά μικρόβια, βακτηρίδια και μύκητες συσσωρεύονται σε αυτό κατά τη λειτουργία του κλιματισμού και όταν κορεστεί τα εισπνέουν οι επιβάτες. Το κλιματιστικό χάνει την απόδοσή του όταν τα φίλτρα μπλοκάρονται από τη σκόνη αφού ο αέρας δεν μπορεί να διέλθει από τον εξατμιστή. Ακόμη η μειωμένη ροή αέρα μπορεί να οδηγήσει σε φθορά του ανεμιστήρα από υπερθέρμανση.

Αναβαθμίζουμε την απόδοση φροντίζοντας για τον καθαρισμό των εναλλακτών θερμότητας (συμπυκνωτή) με αποτέλεσμα τη βελτίωση των πιέσεων λειτουργίας του κλιματιστικού με άμεσο αντίκτυπο στην οικονομική και αποδοτική λειτουργία του κλιματιστικού. Ελέγχουμε την κατάσταση του φίλτρου αφυγραντή για κορεσμό ή απόφραξη που οδηγούν σε καταστροφή του συμπιεστή και της εκτονωτικής βαλβίδας.

Προλαμβάνουμε αστοχίες και διαρροές πραγματοποιώντας οπτικό έλεγχο της κατάστασης και θέσης των σωληνώσεων προστατεύοντας τις σωλήνες από την επιφανειακή τριβή με σταθερά μέρη του οχήματος. Έτσι επιτυγχάνεται πρωτίστως οικονομία αφού αποφεύγονται αντικαταστάσεις μερών αλλά και προστασία του περιβάλλοντος αφού το ψυκτικό μέσο είναι υπεύθυνο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Για πληροφορίες σχετικά με το σύστημα θέρμανσης διαβάστε εδώ.

 

*Σε περίπτωση που το κλιματιστικό σας μυρίζει δυσάρεστα μη διστάσετε να ζητήσετε από το προσωπικό μας στο συνεργείο να προχωρήσουν σε απολύμανση του συστήματος κλιματισμού του οχήματός σας.

- Σύστημα κλιματισμού ΙΧ -