Το καλοριφέρ σας δεν αποδίδει ικανοποιητικά; Βγάζει χλιαρό αέρα ή τρέχουν ζεστά νερά μέσα στην καμπίνα; Στην ILEP – CryoTech αναλαμβάνουμε την επισκευή καθώς και την αντικατάσταση του καλοριφέρ του αυτοκινήτου σας.

Την διαδικασία επισκευής την πραγματοποιούμε σε αυτοκίνητα με βουλωμένα καλοριφέρ, δηλαδή στις περιπτώσεις που κατά την λειτουργία της θέρμανσης ο αέρας που εισέρχεται στην καμπίνα είναι χλιαρός αντί για ζεστός. Η διαδικασία του ξεβουλώματος όμως δεν επαναφέρει πάντοτε την απόδοση του καλοριφέρ στο 100%.

Σε περίπτωση που νιώθετε ότι η απόδοση δεν έχει βελτιωθεί ικανοποιητικά το επόμενο βήμα είναι η αντικατάσταση του καλοριφέρ. Στα περισσότερα οχήματα χρειάζεται να βγει το ταμπλό για να αντικατασταθεί το καλοριφέρ. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας αναλαμβάνει την εξαγωγή και επανατοποθέτηση του ταμπλό του αυτοκινήτου σας για την αντικατάσταση του καλοριφέρ σας.

Τυπικός χρόνος εργασίας ξεβουλώματος καλοριφέρ: περίπου 20 λεπτά

Τυπικός χρόνος για εξαγωγή και επανατοποθέτηση ταμπλό για αντικατάσταση καλοριφέρ: μια εργάσιμη

Ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να επηρεάζει την απόδοση της θέρμανσης του αυτοκινήτου σας είναι η λειτουργία των κλαπέτων που ρυθμίζουν την θερμοκρασία στην καμπίνα (ζεστό/ κρύο). Τα κλαπέτα λειτουργούν σαν «πόρτες» που επιτρέπουν την διέλευση του κρύου ή του ζεστού αέρα ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία που έχετε ορίσει στην καμπίνα. Τα κλαπέτα σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να επισκευαστούν από τους τεχνικούς μας, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες η μόνη λύση για την επίλυση του προβλήματος αποτελεί η αντικατάστασή τους.

Παράλληλα, υπάρχουν ορισμένα αυτοκίνητα στα οποία τα κλαπέτα είναι σχεδιασμένα από μέταλλο με στρογγυλές εγκοπές στην επιφάνειά τους, για να είναι πιο ελαφριά στην κίνησή τους. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε αυτού του τύπου τα κλαπέτα, τα μονώνουν με ένα ειδικό υλικό που μοιάζει με αφρολέξ για να μην αναμειγνύεται ο αέρας από το κύκλωμα ψύξης και το κύκλωμα της θέρμανσης, έτσι ώστε έτσι να εισέρχεται στην καμπίνα είτε ζεστός είτε κρύος αέρας, ανάλογα με το τι ορίζει ο οδηγός. Με τα χρόνια όμως, η μόνωση αυτή χαλάει και ο αέρας περνάει διαμέσου των εγκοπών του κλαπέτου, με αποτέλεσμα η απόδοση του καλοριφέρ καθώς και του κλιματιστικού να μην είναι ικανοποιητική. Κάντε κλικ στις παρακάτω εικόνες για προεπισκόπηση της φθαρμένης μόνωσης και της καινούριας που έχουν τοποθετήσει οι τεχνικοί μας:

       
Βουλωμένο καλοριφέρ   Χαλασμένη μόνωση σε κλαπέτο ζεστού/ κρύου   Χαλασμένη μόνωση σε κλαπέτο ζεστού/ κρύου   Χαλασμένη μόνωση σε κλαπέτο ζεστού/ κρύου   Μόνωση κλαπέτων ζεστού/ κρύου από τους τεχνικούς μας

 

Σε περίπτωση που υπάρχουν απώλειες από αυτού του τύπου τα κλαπέτα, ο οδηγός θα παρατηρήσει κομματάκια αφρολέξ να πετάγονται από τις περσίδες στους αεραγωγούς του αυτοκινήτου όταν ανάβει το κλιματιστικό ή το καλοριφέρ. Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός γιατί αυτά τα κομμάτια αφρολέξ μπορεί να μπουν στο μάτι του οδηγού κατά την οδήγηση το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάτι από τα παραπάνω μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μονώσουν τα κλαπέτα σας οι τεχνικοί μας για την αποδοτική λειτουργία του συστήματος κλιματισμού (ψύξη & θέρμανση). Η επισκευή γίνεται κατόπιν ραντεβού και το αυτοκίνητο πρέπει να μείνει στο συνεργείο μια εργάσιμη για να πραγματοποιηθεί η μόνωση.